Авиация с общо предназначение

Дрон Услуги

Организация на събития

Скокове с парашут – скоро и на летище Приморско

Почивката на море обикновено включва традиционните плаж, ресторант и аква парк, но все повече хора искат да направят лятото си по-вълнуващо и да съберат емоции и спомени за цял живот. Любителите на екстремните изживявания или тези, които просто искат да изпитат нещо вълнуващо, това лято ще имат възможност да го направят и на морето.

В периода 26 юли – 4 август 2019 г., скокове с парашут ще се организират на летище Приморско.

Скокът с инструктор е лесен, бърз и безопасен начин човек да усети чувството по време на свободно падане, като при тандемния скок пасажерът просто се наслаждава, докато професионалистът зад него има за задача да отвори и приземи безопасно парашута.

Ако искате да скачате, трябва да си запазите ден и час за скока, защото има много желаещи и не е хубаво човек да разчита на късмета си дали ще има места. Трябва да си носите единствено маратонки или други спортни обувки, а инструктажът продължава 10 минути. Цялата необходима екипировка, включително очилата за скачане, се предоставят на място.

Skydive Sofia Primorsko

Скайдайвингът е изживяване, което събира все повече почитатели по света, а и в България. На дропзоната (летище за скокове) могат да се видят групи млади хора, които искат да изживеят уникалното усещане заедно или са подарили скок на приятел, двойки на средна възраст, получили скок като подарък за свои юбилей и доста чужденци, които са привлечени от по-ниските цени и международни стандарти, по които се работи.

Единственото място в България, сертифицирано от USPA – най-голямата парашутна асоциация в света, е Skydive Sofia, където работят квалифицирани инструктори с дългогодишен опит.

Напредъкът на технологиите не е подминал и парашутизма, като шегата “да не ти се отвори парашутът” не е актуална, защото освен основен и резервен парашут, всяка раница е снабдена задължително и с уред, който изчислява височина и скорост и при необходимост разтваря принудително парашута.

Ограничения с оглед на безопасността има единствено за някои по-тежки заболявания и за тегло – лица над 100 кг не могат да скачат. Горна граница за възраст няма, а долната е около 12 години, в зависимост от физическото развитие на детето. На морския бряг е добре желаещите да изчакат поне 24 часа след като са се гмуркали на дълбоко, преди да се качат в самолета.

Хората все повече търсят емоции и изживявания, а свободното падане не може да бъде сравнено с нищо друго. Преди първия скок с парашут емоциите, които те завладяват, са уникална смес от притеснение и вълнение, страх и очакване. До момента, в който скочиш и усетиш, че летиш.

Информация за летище Приморско можете да видите на тази страница. https://intersky.bg/airports/primorsko/